Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijs voor slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend wat beter verlopen dan een week geleden. De 359 koeien werden redelijk goed en prijshoudend verkocht.

Kopers hadden bij de aanvang van de markt een daling van 10 cent per kilo geslacht gewicht in gedachten. Dit lukte niet omdat er wat minder koeien stonden en omdat Duitse kopers aardig wat koeien konden gebruiken. Ongeveer de helft van de koeien werd uiteindelijk verkocht aan de Duitse slachterijen.

Vorige week zijn er weer wat meer koeien geslacht en lag voor het eerst in zes weken weer boven de 9.000 slachtingen. Deze week lijkt het aanbod op peil te blijven, een grote uitstoot wordt nu nog niet verwacht. Melkveehouders zijn druk op het land en de koeien kunnen voorlopig nog uit de voeten in de wei.

Als het aanbod op dit niveau blijft dan zal de rust weer wat terugkeren in de markt. Verwacht wordt dat de prijs dan stabiel blijft, groeit het aanbod dan zal de prijs verder dalen.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • koestal

    de zomer is bijna voorbij,ook de vakanties en BBQ,s

Of registreer je om te kunnen reageren.