Rundveehouderij

Achtergrond 692 x bekeken 2 reacties

Slachtkoeien Leeuwarden min 15 cent

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden met flink onderuit gegaan. De slachtkoeien daalden 15 cent per kilo in prijs. De worstkoeien waren in de afgelopen weken al wat harder gedaald en dalen nu 10 cent in prijs.

Een O-kwaliteit koe kost maximaal €3,20 per kilo, 25 cent minder dan vorig jaar. Een worstkoe eerste kwaliteit kost met maximaal €2,45 per kilo 5 cent minder dan vorig jaar.

Slachterijen zijn onderbezet en toch wordt er veel vlees ingevroren. Dit zorgt ervoor dat de slachterijen het erg rustig aan doen met de inkoop van koeien. Als er meer koeien ingekocht worden, betekent dit dat er nog meer de vriezer in moet. Slachterijen proberen daarom met de huidige bezetting een kleine marge te behalen en zitten niet te springen om meer koeien. Inkopers kunnen daardoor koeien laten lopen als de prijs te hoog is.

De vraag zal voorlopig niet sterk aantrekken en als dat wel gebeurt ligt er nog zat vlees in de vriezer.

Prognose: prijs daalt.

Laatste reacties

  • famtillemans1

    begrijp niet dat er nog veehouders zijn die jullie notering serieus nemen !!!!!1

    sorry koeien vanaf r zijn zeer schaars heel schaars en zeker niet minder !!!!

    succes met eerlijke marktinfo

  • LUCTOR

    Tillemans er zijn in Leeuwarden haast geen R enU E en S koeien het zijn de afdankers uit de melkveehouderij en als markt kenner weet u wel wat voor dieren dit zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.