Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsdaling A-brok zet door

De grondstofprijzen staan momenteel behoorlijk onder druk. Het begon met de granen en het zijn nu ook de eiwitrijke grondstoffen die volgen.

De graanprijzen worden momenteel in negatieve zin beïnvloed door meevallende opbrengsten binnen en buiten Europa. Daar komt bij dat in de Verenigde Staten dit jaar recordoogsten van mais en sojabonen worden verwacht. Daardoor kan de maisprijs op Chicago een bodem vormen tussen $4,00 en $4,25 per bushel en de sojabonenprijs tussen $10,00 en $10,50 per bushel (een bushel mais is 25,4 kilo, een bushel sojabonen 27,216 kilo). Ook de Franse graanprijzen zijn inmiddels behoorlijk gedaald. Een verdere prijsdaling is te verwachten als de opbrengsten van tarwe blijven meevallen, zoals tot nog toe het geval is.

Prognose: dalend.

Eén reactie

  • koestal

    nog weinig van gemerkt

Of registreer je om te kunnen reageren.