Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs zuiglammeren daalt flink

De prijs van zuiglammeren is dinsdagochtend met 7 euro gedaald in Leeuwarden. De aanvoer van lammeren lag flink hoger dan vorige week. In totaal werden er 1.123 dieren aangevoerd, vorige week waren dit er nog 661.

De grotere aanvoer in Leeuwarden is echter niet de hoofdoorzaak van de prijsdaling. Er waren namelijk extra opkopers voor de lammeren uit België. Dit zou er normaal gesproken voor zorgen dat de extra lammeren goed geplaatst kunnen worden en de prijs stabiel kan blijven. Een grote stroom van goedkopere Engelse lammeren gooit nu echter roet in het eten. Deze tijdelijke extra aanvoer uit Engeland zorgt ervoor dat de prijs van Nederlandse lammeren geen stand kan houden.

De lammeren worden momenteel nog in gemengde koppels verkocht, maar het prijsverschil tussen ooi en ramlammeren is al goed zichtbaar. Ooilammeren worden voor niet meer dan 100 euro per stuk verkocht, terwijl luxe ramlammeren rond de 113 euro opbrengen.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.