Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt weer flink

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik weer zeer rustig verlopen. De prijs van O- P-kwaliteit en eerste kwaliteit worstkoeien daalde met 10 cent per kilo geslacht gewicht.

Met deze laatste daling is de prijs van een O-kwaliteit koe in de afgelopen zeven weken met maar liefst 45 cent gedaald. Dit is een ongekend snelle prijsdaling. Een O-kwaliteit koe kost nu €3,10 per kilo geslacht gewicht. De prijs is daarmee onder het niveau van 2011 beland, toen werd er in dezelfde periode €3,15 per kilo betaald.

De aanvoer van slachtkoeien is eind vorige week verder opgelopen en het ziet er naar uit dat er deze week ook meer aanvoer zal zijn. De uitbetaalprijs van de slachterijen zal deze week dan ook nog wat verder dalen.

De vleesverkoop verloopt nog steeds erg moeizaam, er is in de afgelopen maanden veel vlees ingevroren. Deze voorraad zal zodra de vraag naar vlees wat aantrekt op de markt komen. Zolang de aanvoer van koeien niet te snel oploopt zal de schade nog enigszins beperkt blijven. Komt er veel aanbod van slachtkoeien in een korte tijd beschikbaar dan kan de prijs nog wel eens een stuk verder dalen dan verwacht.

Prognose: dalende prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.