Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs gestabiliseerd in Leeuwarden

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend weer wat vlotter verlopen. De aanvoer in Leeuwarden was met 318 koeien klein en de dieren werden daardoor wat makkelijker verkocht.

De prijs kon door het kleine aanbod en de redelijke vraag gelijk noteren.

Het totaal aantal slachtingen loopt nog steeds ver achter bij vorig jaar. Maar in de afgelopen weken is de aanvoer toch weer wat opgekrabbeld en is de achterstand op vorig jaar iets ingelopen. Een paar maanden geleden lag het aantal slachtingen nog meer dan 10 procent achter op vorig jaar, nu ligt dit net boven de 9 procent. Er wordt verwacht dat het aantal slachtingen in het najaar zal stijgen als gevolg van een grotere uitstoot van melkkoeien. Wanneer er veel meer koeien in korte tijd op de markt komen zal de prijs verder dalen. Voorlopig lijkt de rust weer wedergekeerd te zijn en lijkt de daling tot stilstand te zijn gekomen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.