Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs Bunnik daalt met 5 tot 15 cent

De prijs van de slachtrunderen is maandagochtend in Bunnik gedaald met 5 tot 15 cent. Vorige week daalde de prijs van slachtkoeien in Leeuwarden met 15 cent per kilo en de kopers wilden deze daling ook in Bunnik doorvoeren.

De handel verliep als gevolg van de prijsdruk zeer rustig, maar nog wel iets vlotter dan vorige week in Leeuwarden. Met 60 runderen is het verdelen van de koeien ook wat sneller gebeurd, dan wanneer er meer dan 300 staan zoals in Leeuwarden.

Een O-kwaliteit koe kost deze week 15 cent minder dan vorige week en kost maximaal €3,25 per kilo geslacht gewicht. Dit is 20 cent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Een worstkoe eerste kwaliteit daalde 10 cent in prijs en kost €2,55 per kilo. Vorig jaar kostte eenzelfde koe nog €2,80 per kilo. Bij een geslacht gewicht van 200 kilo betekent dit een verlies van 50 euro ten opzichte van vorig jaar.

Handelaren verwachten voor deze week nog een daling van de uitbetaalprijs van de slachterijen. Wat er volgende week gebeurt is moeilijk te zeggen, maar de verkopers hopen dat de daling dan weer voorbij is en de prijs stabiel blijft. Als het aan de grossiers ligt dan daalt de prijs nog wat verder.

Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.