Rundveehouderij

Achtergrond

Onveranderde prijs voor nuka’s

De prijs van nuchtere kalveren is dinsdagochtend gelijk gebleven in Purmerend. Kopers probeerden aan het begin van de veemarkt wel om de prijs wat te laten dalen maar een kleinere aanvoer gooide roet in het eten.

In totaal werden 564 kalveren aangevoerd, 130 minder dan een week geleden. Hoewel de afzet van blank kalfsvlees wat beter verloopt, zal de vraag naar nuka’s niet snel groeien. De kalveren die nu opgezet worden zijn na de kerst slachtrijp. In die periode is de prijs van het vlees vaak lager dan in de periode rond kerst.

De verkoop van rosévlees verloopt wat moeizamer door het aflopen van de zomervakanties. Mesters en integraties zullen daardoor terughoudend zijn met de aankoop van nuka’s. Het aanbod is daarentegen groot genoeg om aan de vraag te voldoen. Een verdere prijsdaling is dan ook niet onwaarschijnlijk.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit kost maximaal 75 euro per stuk, 45 euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Prognose: stabiele tot dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.