Rundveehouderij

Achtergrond 1540 x bekeken

Bierbostel goedkoper door daling sojaprijs

Bierborstel is wat in prijs gedaald als gevolg van een flinke daling van de sojaprijs. Bierbostel is net als soja een goede eiwitbron en een prijsdaling van soja beïnvloedt de prijs van de bierbostel.

Als de bostel niet mee daalt met de soja schakelen veehouders over naar producten op basis van soja. Om te voorkomen dat de vraag naar bostel wegvalt verlagen voerleveranciers hun prijs. De prijs van de verschillende bedrijven lopen ver uiteen op basis van kwaliteit maar zijn allen wat gedaald in prijs.

Nu de oogst van graan in volle gang is, is de beschikbaarheid van stro groot. Ook het aanbod van hooi is goed. De prijzen van zowel hooi en stro blijven deze week gelijk. Voor ingekuilde snijmais is het een ander verhaal. Het aanbod van goede kwaliteit snijmais is erg klein en de prijs is dan ook nog iets gestegen.

De aanvoer van aardappelproducten komt erg langzaam op gang. Van de nieuwe aardappels komt weinig bijproduct af. De oogst van de aardappels loopt achter door de kou in het voorjaar. De beschikbaarheid van aardappelsnippers is te klein om aan de vraag te voldoen en de prijs stijgt met ongeveer een euro per ton. Op aardappelvezels is het nog even wachten, deze zijn waarschijnlijk eind augustus beschikbaar. Een tot twee weken later dan gewoonlijk.

Prognose: stro goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.