Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Veemarkt Bunnik houdt rundernoteringen stabiel

De koeienaanvoer op de veemarkt in Bunnik was maandag een kleine beetje groter dan vorige week, net als donderdag het geval was op de veemarkt in Leeuwarden.

Er waren twaalf dieren meer dan vorige week. Toch bleven de noteringen in Bunnik gelijk. Inkopers probeerden wel om de noteringen naar beneden te krijgen. Met name voor de koeien die bestemd zijn om te worden verwerkt tot industrievlees was er enige druk. Het betreft dus de worstkoeien en de P-klasse dieren.

Vanuit de vleesindustrie zit daar wel enige ratio achter. De bedrijven zuchten onder de hoge vleesprijzen en veel vleesverwerkers gaan binnenkort over naar het zomerregime. Dat betekent dat ze op verminderde kracht gaan werken of zelfs een paar weken stilliggen. De runderslachterijen volgen later.

De pogingen om de inkoopprijs te drukken, slaagden echter niet in Bunnik. Het totale aanbod van rundvlees is nog steeds klein, terwijl de behoefte nog onverminderd groot is. Ook speelt mee dat slachterijen en rundvleesverwerkers vaak toch liever Nederlands vlees inkopen dan dat ze vlees van ver weg gebruiken. Nu is vlees van runderen uit de Baltische landen of Zuid-Europa wel van relatief onbesproken reputatie, maar toch ook minder vertrouwd dan het product van eigen bodem.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

 • info383

  man jij lult uit je nek:' behoefte onvermindert groot': er is meer dan voldoende vlees in voorraad en er is bitter weinig te verkopen. leg je oor eens te luister bij de juiste marktpartijen en praat aub niet zoveel onzin; waar is trouwens dat meisje gebleven: die had verstand van zaken en analyseerde de markt goed.

 • klaas.van.der.horst1

  Beste Bulltrader,

  Als de informatie je niet bevalt, is dat jouw zaak, maar liever niet 'dapper' een beetje anoniem en dan grof reageren op een bericht.

  mvg,

 • info383

  sorry als het grof overkomt, maar als jouw prognose stabiele prijzen inhoudt dan is jouw bronvoorziening niet in orde of je hebt andere belangen; de vrieshuizen zitten inmiddels propvol met rundvlees, dat is niet een kwestie van dapper of anoniem, maar als jij niet op de hoogte bent schrijf dan liever niets of zoek een ander vak.

 • klaas.van.der.horst1

  Beste info383,

  Zakelijke belangen oid heb ik niet in het vlees. Wel een vraag aan jou: met welk vlees zitten de vrieshuizen vol: Pools vlees dat de supers niet hoeven, of Nederlands vlees? Voor welke markt is het, welke kwaliteit?
  Grote vleeshandels weten overigens wel degelijk te melden dat zij zitten met structurele krapte bij de rundvleesaanvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.