Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtveeprijs daalt verder in Bunnik

De prijs van de in Bunnik verkochte slachtkoeien is maandagochtend wat verder gedaald. De prijs van de worst- en de O- en P- kwaliteit koeien daalde met 5 cent per kilo geslacht gewicht. De prijs van de luxe R- t/m S-kwaliteit koeien bleef onveranderd.

Vanuit de slachterijen was er in de afgelopen maanden al de nodige druk op de prijs gezet. De marges op het vlees vallen tegen en de verkoop van het vlees verloopt moeizaam. Het aanbod van slachtkoeien blijft krap, maar nu de zomer echt aanbreekt loopt de vraag naar rundvlees verder terug. Hierdoor is de prijsdruk van de slachterijen zo’n drie weken geleden omgezet in een prijsdaling.

De verwachting is dat de vraag naar rundvlees in de komende weken wat verder af zal nemen. Daarnaast gaan de slachterijen in veel gevallen een paar weken dicht in verband met de zomervakantie. Omdat de vraag naar rundvlees in de zomerperiode afneemt zal de prijs in de komende maanden nog wat verder dalen.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,70 per kilo, dit is 10 cent minder dan er een jaar geleden voor eenzelfde koe werd betaald. Een O-kwaliteit koe kost met  €3,40 per kilo 5 cent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Prognose: stabiel tot dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.