Rundveehouderij

Achtergrond

Ruwvoer nieuwe oogst wat goedkoper

De prijzen van stro en hooi komen verder onder druk nu de eerste aanvoer van de nieuwe oogst geleidelijk toeneemt. Gerststro is vooralsnog het best verkrijgbaar.

De prijzen voor nieuwe oogst komen ongeveer 10 tot 15 euro uit beneden het oude prijspeil. Voor nieuw weidehooi geldt een ruim aanbod, de diverse soorten graszaadhooi komen nog maar beperkt beschikbaar. Roodzwenk, populair als aanvulling op het rantsoen met wat meer pensprik, hangt qua prijs rond 145 tot 150 euro per ton, de kwaliteit lijkt dit seizoen bijzonder goed.

Voor de meeste van de bijproducten ten behoeve van de melkveehouderij geldt dat er weinig wijzigt in de prijzen. Aardappelsnippers blijven duur, seizoensmatig erg schaars, maar wel gevraagd door degene die er het geld voor over heeft. Energierijk voer lijkt goedkoper te kunnen worden onder invloed van sterk onder druk staande graanprijzen. Voor bierbostel is de vraag mede door het droge weer wat aangetrokken. Het brouwvolume zou aan de matige kant zijn. Prijsverschillen, ook binnen de regio noord, maken shoppen bij meerdere leveranciers aantrekkelijk.

De vraag naar ingekuilde snijmaïs is weliswaar wat toegenomen, de beste kwaliteit wordt maar mondjesmaat aangeboden, vandaar een ongewijzigde prijs maar in een bandbreedte van 5 tot 10 euro per ton.

Prognose: hooi en stro iets goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.