Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Rustige handel slachtvee in Bunnik

De handel in slachtkoeien is gisterochtend erg rustig verlopen in Bunnik. De aanvoer was krap met 65 runderen waarvan 2 stieren.

De notering van de slachtkoeien is door omstandigheden niet verstuurd door de stichting veehandel Utrecht. Volgens handelaren verliep de  markt erg rustig en bleef de prijs stabiel. Alleen de worstkoeien zouden iets in prijs gedaald zijn. Deze dieren worden op het moment erg moeizaam verkocht. De vraag naar worstkoeien is bijna weggevallen door de zomersluiting van de vleesverwerkende bedrijven.

Vanaf vandaag slacht Gosschalk weer, dit zal er voor zorgen dat er volgende week op de markt in Utrecht er weer wat extra vraag naar koeien is. Echter, de prijs zal er niet beter van worden, de vleeshandel is te slecht. Met het huidige kleine aanbod kunnen de slachterijen het vlees nog aardig kwijt. Maar, als de aanvoer van runderen veel groter wordt kan dit nog wel eens problemen geven. De vraag naar rundvlees zal op korte termijn niet aantrekken. Een groter aanbod van vlees zal er voor zorgen dat er veel vlees ingevroren moet worden. Dit zal ook zijn weerslag hebben op de prijs van de slachtkoeien. Voorlopig is een stabiele prijs het beste wat er in zit.

Prognose: stabiele prijs.

Eén reactie

  • famtillemans1

    sorry maar ik vraag me steeds af waar die info vandaan komt ?
    vrouwen bloot handel dood is al jaren zo !!!

    jullie praten nu al de prijzen omlaag terwijl jullie er helemaal niks vandaan weten ! de prijzen zullen nooit hard zakken . een koe blijft nog steeds altijd een kalf krijgen de vraag stijgt in de wereld met 5 % binnen 5 jaar de productie neemt af in europa zeker ! er komt dus steeds minder rundvlees , dat de industrie daar last van heeft is logische , maar denk eerder aan stijgen als aan zakken . zeker nu in oktober het slachtfeest eraan komt proberen slachterijen de prijzen even te drukken!! maar wij boeren weten wel beter !!

Of registreer je om te kunnen reageren.