Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs worstkoeien onder druk

De worstkoeien zijn op het moment moeilijk te verkopen. Dat was ook het geval in Bunnik. De prijs van de worstkoeien daalde met 5 cent per kilo geslacht gewicht.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,65 per kilo, dit is 15 cent minder dan vorig jaar opbracht.

De moeizame verkoop van de worstkoeien wordt veroorzaakt door de tijdelijke sluiting van vleesverwerkers in verband met de vakantie. Deze vleesverwerkers gebruiken over het algemeen alleen het vlees van magere koeien voor gehakt en ander samengesteld vlees. De kleine vraag naar worstkoeien zal de komende weken nog aanhouden, de prijs kan daardoor nog wat dalen.

De prijs van de overige kwaliteiten noteert stabiel, maar ook de verkoop van deze koeien gaat niet vlot. Slachterij Gosschalk is deze week gesloten waardoor er minder inkopers op de markt aanwezig waren. Door het kleine aanbod (66 koeien) bleef de prijs nog wel stabiel.

De komende weken zal de handel in slachtkoeien rustig verlopen, slachterijen gaan volgens zomerschema draaien en de aanvoer van koeien zal wat lager liggen. Handelaren hopen dat de prijs door de rustige handel nog even op dit niveau blijft. Als er na de zomer weer wat meer koeien aangeboden worden, zal de prijs verder dalen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.