Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs gebruiksvee onder druk

De prijs van gebruiksvee staat onder druk als gevolg van een afnemende vraag. Veel melkveehouders hebben voldoende vee staan en melken nu volgens planning over hun quotum heen.

De prijs van het quotum ligt op een hoog niveau en ook krachtvoer is duur. Hierdoor is het kopen van flink geprijsde nieuwe koeien niet aantrekkelijk en gaat er 50 euro van de prijs af. Omdat de vraag vanuit het binnenland afneemt daalt ook de prijs van exportvaarzen, deze waren de laatste tijd veel gevraagd vanuit het binnenland maar ook dat is voorbij. Een eerste kwaliteit melkkoe kost maximaal 1.525 euro, een exportvaars lang drachtig kost maximaal 1.150 euro. Verwachting is dat de prijs verder zal dalen door de afnemende vraag.

Prognose: dalende prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.