Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs daalt verder door weinig vraag

De prijs van nuchtere kalveren is dinsdag op de markt in Purmerend weer verder gedaald. De handel verliep erg rustig en de kalveren zijn over de gehele linie moeizaam verkocht. Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit is 10 euro in prijs gedaald en kost 90 euro. Dit is een prijsverschil van 65 euro met vorig jaar. De prijs van een 50 procent Belgisch Blauw stierkalf daalde met 15 euro per stuk naar 295 euro en kost 80 euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

De vraag naar nuka’s is in de afgelopen weken sterk afgenomen door de tegenvallende resultaten in de kalversector. Mesters willen nog wel kalveren opzetten maar alleen als dit tegen lage prijzen kan. Het aanbod van kalveren neemt nu echter weer wat toe waardoor vraag en aanbod steeds verder uit elkaar komt te liggen.

Handelaren weten niet of de prijsdaling verder doorzet maar het is wel mogelijk. Melkveehouders willen toch graag van hun kalveren af en klagen nog niet over de prijs die ze voor hun nuchtere kalveren krijgen. De melkprijs is goed en de verkoop van de kalveren is nu bijzaak. De tegenvallende resultaten in de kalversector zijn niet een, twee, drie voorbij en mesters zullen blijven proberen om zo min mogelijk voor de kalveren te betalen.

Prognose: stabiel tot dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.