Rundveehouderij

Achtergrond

Kalm Leeuwarden houd slachtveenotering gelijk

Na een paar weken van daling bleven donderdag de slachtveenoteringen in Leeuwarden gelijk. De handel verliep ook kalm.

Daar zijn twee oorzaken voor aan te wijzen. De rundvleeshandel geraakt in het zomerregime: de consumptie van rundvlees daalt met het warmer worden van het weer. Bovendien doen de slachterijen het rustiger aan of ze gaan dicht. De tweede oorzaak is de nog steeds vrij hoge notering, tenminste, voor de slachterijen. De Nederlandse slachterijen kopen heel rustig in, Duitse slachterijen kopen sinds vorige week weer goed in in Leeuwarden, maar voor hen blijft de inkoopprijs aan de bovenkant zitten.

De verwachting is dat de handel de komende werken zo mogelijk nog rustiger zal verlopen. Voor melkveehouders is er ook niet veel reden om vee snel af te stoten. Dieren die nog melk geven, worden gezien de hoge melkprijzen het liefst nog even iets langer in productie gehouden. De zuivelindustrie blijft de voorschotten immers verhogen.

Prognose: stabiele tot licht dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.