Rundveehouderij

Achtergrond

Forse prijsstijging rammen

De prijzen van rammen zijn gisteren op de veemarkt in Leeuwarden flink aangetrokken. De vraag is richting de islamitische feestmaand ramadan, die 9 juli start, goed te noemen.

De overhouders leverden gemiddeld 10 euro meer op dan vorige week. De prijs voor een zware ram noteert maximaal 136 euro, maar er werden ook dieren voor prijzen tot 150 euro verkocht. Ook de ooien stegen wat in prijs. De notering werd met 2 euro naar boven bijgesteld. Daarmee gaan de prijzen uiteindelijk tot nog richting het niveau van vorig jaar, al komt deze ontwikkeling volgens veel schapenhouders te laat. In de laatste maanden van vorig jaar, waarin veel van deze dieren al zijn verkocht, lagen de prijzen nog aanzienlijk lager.

De aanvoer was met 1.164 niet overdreven. Een ruime meerderheid bestond uit overblijvers en oude schapen. De verwachting is dat de aanvoer ook komende weken beperkt blijft. De meeste overhouders zijn wel vermarkt en het is nog even wachten op de zuiglammeren. Tot nu pakken zowel het voorjaar als de zomer niet goed uit voor de groei van de zuigers. Ook de zuiglammeren noteerden gisteren, mede door de beperkte aanvoer, 5 euro hoger.

Prognose: beperkte aanvoer, hoge prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.