Rundveehouderij

Achtergrond

Duitse kaasexport binnen EU groeit

Bonn - De Duitse kaasexport is in de eerste vijf maanden volgens de statistici van zuivelfederatie Milchindustrie-Verband (MIV) ten opzichte van dezelfde periode in 2012 met 6 procent toegenomen naar een kleine 487.000 ton (plus 27.000 ton).

Dat is geheel te danken aan de EU-markten, waar een groei te zien was van 10 procent naar 439.000 ton. Derde landen namen aanzienlijk minder af, namelijk 21 procent. Het exportvolume naar deze markten daalde daarmee naar 48.000 ton.

Over de situatie op de internationale markten is het MIV momenteel niettemin dik tevreden. "De prijzen op de beurzen zijn zeer stabiel." Mogelijk moeten binnenkort de prijzen verder omhoog, want de melkproductie in Europa is krap als gevolg van eerst het koude en natte weer in het voorjaar en de vroege zomer en nu de hitte. Minder te spreken zijn de verwerkers over de binnenlandse markt. "De consument stelt zich terughoudend op."

Of registreer je om te kunnen reageren.