Rundveehouderij

Achtergrond 272 x bekeken

Bunnik volgt Leeuwarden in beweging omlaag

Net als eerder in Leeuwarden gingen maandag de noteringen voor slachtvee ook op de veemarkt in Bunnik omlaag. Slachtkoeien werden bijna over de hele linie goedkoper.

De R-klassen koeien moesten een stuiver per kilo prijsgeven, de O-, de P- en de worstklasse-koeien gingen alle een dubbeltje per kilo in prijs omlaag. Voornaamste oorzaak is het warmere weer en de aangebroken vakantieperiode. Daarmee gaat de consumptie van rundvlees bijna onvermijdelijk verder omlaag. Verder speelt mee dat de Nederlandse slachtveeprijzen boven bijvoorbeeld de Duitse prijzen liggen en dus nu nog steeds tamelijk hoog zijn.

Vleesgroothandels melden dat de afzet van rundvlees tot nog toe eigenlijk boven verwachting goed is verlopen, maar dat gaat veranderen. Wel zit een aantal uitbeenbedrijven met wat voorraden, maar dat komt volgens de groothandels omdat de herkomst en certificering van deze voorraden niet altijd even helder is. Daar zijn grootwinkelbedrijven beducht voor. Wie werkt met vaste aanvoerlijnen en goed georganiseerde bedrijven, heeft steeds goede zaken kunnen doen, ook met Pools vlees, zegt een van hen. De komende werken zullen tonen hoe het verder gaat. Dan sluiten ook sommige slachterijen.

Prognose: lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.