Rundveehouderij

Achtergrond

Aanvoer daalt; prijs stabiel

De aanvoer van slachtschapen en lammeren lag dinsdagochtend op de veemarkt Leeuwarden een stuk lager dan in voorgaande weken.

Er werden in totaal 834 dieren aangevoerd, vorige week waren dit er nog 1.246. Nu de zomervakantie in volle gang is gaan veel moslims op vakantie naar het buitenland. Hierdoor is er traditioneel minder vraag naar lams- of schapenvlees in de zomer. Omdat het aanbod een stuk is afgenomen bleef de prijs dinsdag stabiel.

Vorige week daalde de prijs van zuiglammeren nog flink. Handelaren willen niet meer verliezen op de prijzen en laten een deel van de lammeren thuis. Slachtschapen worden nu met het spenen van de lammeren in veel gevallen geselecteerd voor de slacht. Dit zorgt ervoor dat het aanbod van slachtschapen groeit.

Met het huidige warme weer is het oppassen met stress bij het selecteren van schapen en lammeren. Veel handelaren laten daardoor dieren thuis. Het kan daardoor nog wel eens een rustig weekje worden.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.