Rundveehouderij

Achtergrond

Weinig koeien, gelijke prijzen

De prijs van de in Leeuwarden verkochte slachtkoeien is donderdagochtend gelijk gebleven aan de prijs van vorige week. De kopers van de runderen wilden duidelijk minder voor de koeien betalen maar het krappe aanbod hield de prijs in de been.

De aanvoer is deze weer lager dan vorige week, er werden maar 225 koeien aangevoerd. Dit is voor deze tijd van het jaar uitzonderlijk laag. In de afgelopen drie jaar lag de aanvoer in dezelfde week boven de 400 dieren. Ook bij de slachterijen is de aanvoer lager dan gewoonlijk. Tot en met week 22 zijn er bijna 21.000 minder runderen geslacht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hoewel de aanvoer van koeien krap is, verloopt de verkoop van het rundvlees moeizaam. Goedkope karkassen uit Oost-Europa en lagere prijzen in de ons omringende landen zorgen ervoor dat de slachterijen het dure Nederlandse vlees moeilijk kunnen verkopen. Zodra er wat meer aanvoer komt zal de prijs van slachtkoeien dalen.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.