Rundveehouderij

Achtergrond

Positieve stemming en 5 euro erbij

De stemming was dinsdagochtend op de schapenmarkt Leeuwarden positief. De slachtschapen, zuiglammeren en ramlammeren (overblijvers) zijn 5 euro in prijs gestegen.

De aanvoer van zuiglammeren komt wat meer op gang en steeds meer handelaren willen overschakelen naar de zuigers. De concurrentie was goed en de prijs kon met 5 euro stijgen naar maximaal €113,50. De kwaliteit en het gewicht van de zuiglammeren is goed te noemen.

De overgebleven ramlammeren zijn weliswaar 5 euro in prijs gestegen maar de handel verliep nog niet zo vlot. Een ramlam kost maximaal 126 euro en is daarmee 19 euro goedkoper dan in dezelfde periode vorig jaar.

De prijs van de ooilammeren (overblijvers) is stabiel gebleven, de dieren werden wel goed verkocht.

Het aanbod van slachtschapen is krap en de vraag is goed. De verwachting is dat de schapen de komende tijd wel aan de prijs zullen blijven. Het overgrote deel van de schapen die naar de slacht moesten is al afgevoerd waardoor het aanbod krap blijft.

De aanvoer van overblijvers zal tot het einde van de maand redelijk groot blijven. De groei van deze dieren heeft vertraging opgelopen door het slechte voorjaarsweer en zijn nu pas rijp voor de slacht. De verkopers hebben het geluk dat de aanvoer van zuiglammeren nog niet op zijn top is waardoor de prijs zich waarschijnlijk kan handhaven.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.