Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka’s 5 euro duurder in Purmerend

De nuchtere kalveren zijn dinsdagochtend 5 euro duurder verkocht dan vorige week. De notering laat voor een aantal categorieën een stijging zien van 10 euro.

Dit betreft een correctie om de notering beter aan te laten sluiten bij de notering van de veemarkt Leeuwarden en de NBHV.

De kalveren die nu gekocht worden voor het blanke kalfsvlees zijn rond de kerstdagen rijp voor de slacht. In die periode is de vraag vaak goed en liggen de prijzen van het vlees wat hoger. Mesters zijn dan ook bereid om wat meer voor de nuchtere kalveren te betalen die in de goede periode rijp zijn voor de slacht.

De periode om kalveren te kopen voor de kerst is echter al bijna voorbij. Normaal gesproken loopt de vraag naar de kalveren weer terug als de mestperiode na kerst komt te liggen. Dit zal binnen nu en een paar weken dan ook gebeuren waardoor de prijs onder druk zal komen te staan.

Een stierkalf extra kwaliteit kost maximaal 135 euro.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.