Rundveehouderij

Achtergrond 658 x bekeken 1 reactie

Meer aanvoer en iets stroevere verkoop

De aanvoer van slachtkoeien is op de veemarkt Leeuwarden weer wat gestegen. Donderdagochtend werden er 305 koeien aangevoerd, 80 meer dan vorige week.

De gestegen aanvoer zorgde ervoor dat de verkoop in een aantal gevallen stroever verliep en de koeien voor iets lagere prijzen zijn verkocht. Andere verkopers vonden de handel nog vlot en konden de koeien nog voor gelijke prijzen verkopen.

Nu de aanvoer wat hoger lag, was wel gelijk te merken dat er enige weerstand vanuit de kopers is om nog langer de hoge prijzen te betalen. Slachterijen hebben moeite om quitte te draaien met de verkoop van het rundvlees en hebben concurrentie van de goedkope runderkarkassen uit Oost-Europa. Zij willen dan ook liever wat minder betalen voor de Nederlandse slachtkoeien.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit koe maximaal €3,55 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: prijs daalt.

Eén reactie

  • famtillemans1

    beste boerderij slachterijen mogen ook verlies draaien op het vlees !!!!!!!!!! het 5 de kwart is nog nooit zo duur geweest huiden lever magen enz enz !!! dat vertellen ze jullie niet !

Of registreer je om te kunnen reageren.