Rundveehouderij

Achtergrond 676 x bekeken 2 reacties

Extra vee-aanvoer vertaalt zich direct in prijsdaling

Na weken van lage aanvoer waren er donderdag eindelijk eens weer wat meer dieren op de veemarkt in Leeuwarden, zo verzuchtte een handelaar.

In totaal waren er zo'n honderd koeien meer. Deze extra aanvoer had meteen ook enig effect op de prijzen. De P-kwaliteit koeien daalden 10 cent per kilo in prijs, de worstkoeien gingen met 5 cent per kilo in prijs omlaag. Dit zijn ook de categorieën met de meeste aanvoer. Feitelijk dus bijna een prijsdaling over de hele linie.

De slachterijen en de vleeshandel zullen er blij mee zijn. Zij kijken al lange tijd aan tegen erg hoge rundvleesprijzen en een beperkt aanbod. Door deze situatie gaan er de laatste tijd ook weinig slachtkoeien meer de grens over naar Duitsland. de Duitse slachterijen vinden de Nederlandse koeien te duur, terwijl de Nederlandse runderslachters het beschikbare aanbod meer dan nodig hebben. De vraag blijft of het extra aanbod nu een eenmalig verschijnsel is, of dat het de opmaat is naar een blijvend iets hogere aanvoer.

Prognose: lichte prijsdaling.

Laatste reacties

  • Rosekalf 2012

    Famtinnemans, wat vind jij hiervan?

  • famtillemans1

    haha ik weet wel beter ....volgens mij iddgvl onwaarheden weer eens

Of registreer je om te kunnen reageren.