Rundveehouderij

Achtergrond 503 x bekeken

Beperkte aanvoer en stabiele prijzen

De handel in schapen op de veemarkt in Leeuwarden is dinsdag goed verlopen. De aanvoer lag met 1.045 wat lager dan gemiddeld. Een grote koper uit België, goed voor een paar honderd lammeren, liet verstek gaan.

De aanvoer van zuiglammeren was met nog geen 350 stuks zeer beperkt voor de tijd van het jaar. Kou en nat weer maken dat de aanvoer van zuiglammeren erg traag op gang komt. Als de weersomstandigheden niet verbeteren, kan dit nog even zo blijven.

Dit biedt schapenhouders met veel overblijvers enigszins lucht. De prijzen van overhouders waren eind vorig jaar en begin dit jaar niet om over naar huis te schrijven, maar zijn in de afgelopen weken wat aangetrokken. Hiermee wordt de pijn wat verzacht. Komende weken wordt naar verwachting het merendeel van de laatste overhouders naar de markt gebracht.

De prijzen van ooien en rammen bleven in Leeuwarden gelijk. Zuigers deden het met een plus van 2 euro wat beter. Oude schapen noteerden 5 euro lager.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.