Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod zuiglammeren komt op gang

De handel in schapen en lammeren is dinsdag vlot verlopen. De dieren zijn over de gehele linie goed verkocht. De prijs van de zuiglammeren en tweede en derde kwaliteit slachtschapen is wel iets verlaagd.

Dit betreft een correctie om weer op ‘ronde’ getallen uit te komen.

De aanvoer van zuiglammeren komt nu echt op gang. Van de totale aanvoer van 1.362 dieren was de helft zuiglam. Een luxe zuiglam kost maximaal 112 euro per stuk.

De aanvoer van overblijvers is in de afgelopen weken flink hoger geweest dan normaal. De dieren zijn door de strenge winter achteruit gegaan in kwaliteit en waren nog niet rijp voor de slacht. Hierdoor is het aanbod later op gang gekomen dan gewoonlijk.  Handelaren waren even bang dat de aanvoer van zuiglammeren roet in het eten zou gooien. Nu de aanvoer van zuigers groeit loopt ook de aanvoer van overblijvers terug.

De aanvoer van overblijvers is echter voldoende zodat de kopers nog niet geheel over schakelen op zuiglammeren. Dit zorgt ervoor dat de prijs van de overblijvers op niveau blijft. Een ramlam boven de 25 kilo kost maximaal 126 euro. Ooilammeren boven de 20 kilo kosten maximaal 112 euro.

Het aanbod slachtschapen is krap en de prijs van de eerste kwaliteit is stabiel met maximaal 120 euro per stuk.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.