Rundveehouderij

Achtergrond

Zware roségeschikte kalveren duurder

De zware stierkalveren geschikt voor de rosévleeskalverhouderij zijn dinsdag in Purmerend met 5 tot 7,50 euro in prijs gestegen. De aanvoer lag met 510 kalveren iets hoger dan vorige week, toen werden er 489 kalveren aangevoerd.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit bracht 7,50 euro meer op dan een week geleden en kost maximaal 107,50 euro. Een roodbont stierkalf extra kwaliteit plust 5 euro en kost maximaal 145 euro.

De lichtere kalveren die veelal gekocht worden voor blankvleesproductie worden dramatisch slecht verkocht. Door de sterk gestegen melkpoederprijzen willen de integraties bezuinigen op de inkoop van de kalveren. Ook de goed gezonde lichte stierkalfjes worden moeizaam verkocht, bijvoorbeeld 3 voor 100 euro. De notering van de lichtere kalveren bleef overigens gelijk.

De prijs van de nuchtere kalveren zal door de tegenvallende resultaten in de kalversector nog wel even onder druk blijven staan.

Prognose: stabiel tot dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.