Rundveehouderij

Achtergrond 608 x bekeken

Vraag naar bijproducten melkvee nog stevig

De verlaging van de bierbostelprijs van vorige week is door sommige leveranciers alweer voor een deel teruggedraaid.

In het algemeen geldt dat de vraag naar bijproducten, zeker de eiwitrijke, groot blijft. Vanwege de voor het seizoen al lange tijd te lage temperatuur groeit er weinig. Veel boeren hebben de eerste snede gras nog niet van het land. Dat slaat een extra deuk in de voorraden ruwvoer, omdat de koeien langer op winterrantsoen zijn blijven staan. Het seizoen moet aanzienlijk omslaan om te kunnen zorgen voor afnemende vraag en daardoor prijsverlagingen in de bijproducten, temeer daar het aanbod van diverse producten ook niet overhoudt.

Prognose: stabiel hoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.