Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs bij krappe aanvoer in Bunnik

De aanvoer op de veemarkt Bunnik was gisterochtend erg krap. Er werden maar 84 runderen aangevoerd, vorige week waren dit er nog 104.

De krappe aanvoer zorgde er echter niet voor dat de prijzen konden stijgen. De kopers van de runderen kunnen gewoonweg niet meer voor de runderen betalen waardoor de prijs stabiel bleef. De kopers hielden zich dan ook rustig ondanks de kleine aanvoer.

In totaal zijn er tot en met week 18 160.500 runderen in de Nederlandse slachthuizen geslacht. Dit zijn er 19.820 minder dan een jaar geleden, een daling van bijna 11 procent. Het geslacht gewicht van de runderen ligt nog wel hoger dan vorig jaar, maar het verschil begint kleiner te worden. Gemiddeld zijn de runderen 3,2 kilo zwaarder dan een jaar geleden, een paar maanden geleden was dit nog meer dan 5 kilo. De totaalproductie van het rundvlees is met 10 procent gedaald.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht. Een jaar geleden kostte een dergelijke koe nog €2,70 per kilo. Een O-Kwaliteit koe brengt maximaal €3,50 per kilo op, dit is ook 10 cent meer dan een jaar geleden.

De verwachting is dat de prijs de komende week stabiel zal blijven.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.