Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slachtkoeien traag verkocht in Bunnik

De handel in slachtkoeien is dinsdagochtend erg rustig verlopen in Bunnik. De kopers van slachtkoeien hadden de intentie om minder betalen. Het krappe aanbod zorgde er echter voor dat de prijs zich kon handhaven. In totaal werden 87 runderen aangevoerd waarvan 81 slachtkoeien.

Vorige week daalde de prijs bij de slachterijen met 5 cent. Voor deze week wordt wederom een daling van 5 cent per kilo verwacht. Dit geldt voor alle runderen, stieren en koeien, in alle kwaliteiten, luxe of geschikt voor de worst. Oorzaak van de prijsdaling is de moeizame vleesverkoop en de import van goedkope runderkarkassen vanuit Oost-Europa. Daarnaast hebben de slachterijen moeite met het aanhoudend hoge prijsniveau van slachtrunderen en draaien in veel gevallen verlies op de verkoop van het rundvlees.

Het aanbod van vooral slachtkoeien blijft erg krap. Slachterijen kunnen de koeien goed gebruiken om de slachterij draaiend te houden maar zijn aan de andere kant ook blij met het kleine aanbod. De afzet van het vlees dat nu beschikbaar is, is namelijk al moeilijk af te zetten.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,80 per kilo, dit is 10 cent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €3.05 op dit is 5 cent meer dan een jaar geleden.

Prognose: prijs daalt

Eén reactie

  • koestal

    Is tegen het vakantieseizoen elk jaar het geval ,de kersen rood ,de handel dood.

Of registreer je om te kunnen reageren.