Rundveehouderij

Achtergrond

Rammen en zuiglammeren min 5 euro

De prijs van de rammen (overblijvers) en zuiglammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden met 5 euro gedaald. Voornaamste oorzaak van de daling is de grote aanvoer in combinatie met de afwezigheid van een grote Belgische afnemer.

De zuiglammeren zijn voor het eerst dit seizoen weer genoteerd, er vond al wel wat handel plaats maar dit was veelal op bestelling. De luxe exemplaren noteren tussen de 90 en 110 euro. Vorige week werden de dieren verkocht voor maximaal 115 euro. Wat de prijs van de zuiglammeren de komende week gaat doen is nog onzeker, er is immers nog voldoende aanbod van overblijvers.

De prijs van de overgebleven ramlammeren is ronduit slecht te noemen. Een ramlam met een gewicht tussen 22 en 25 kilo kost maximaal 116 euro. Vorig jaar koste een eenzelfde lam nog 138 euro. Handelaren hopen dat de aanvoer volgende week kleiner is en dat de prijs van de ramlammeren zich weer kan herstellen.

De ooien (overblijvers) verkopen wat vlotter dan voorheen en zijn goed prijshoudend verkocht. De handel in slachtschapen verloopt wat moeizamer maar de prijs blijft stabiel.

Een slachtschaap eerste kwaliteit kost maximaal 110,50 euro en een ooilam boven de 20 kilo kost maximaal 107 euro per stuk. In totaal werden dinsdagochtend 1.349 schapen en lammeren aangevoerd, vorig jaar waren dit er in de zelfde week 1.144.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.