Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs ramlammeren onder druk

De lammeren en schapen zijn dinsdag op veemarkt Leeuwarden rustig verkocht. De aanvoer was flink met 1.335 dieren.

De van vorig jaar overgebleven ramlammeren worden op het moment erg moeizaam verkocht. Er is voldoende aanbod en de dieren zijn wisselend van kwaliteit. De gemiddelde prijs daalde dinsdag iets maar de prijzen passen nog wel binnen de huidige range. De echt goede kwaliteit ramlammeren zijn schaars en brengen daardoor wat meer op dan de notering, maximaal 125 euro. De overige rammen brengen maximaal 116 euro op, ook de zwaarste exemplaren, dit is 27 euro minder dan een jaar geleden. Door het grote aanbod van overblijvers zal de verkoop van rammen moeizaam blijven en blijft de prijs onder druk staan.

De overgebleven ooilammeren en slachtschapen zijn rustig maar prijshoudend verkocht. De ooilammeren kosten maximaal 107 euro en zijn hiermee 4 euro goedkoper dan een jaar geleden. Slachtschapen van eerste kwaliteit kosten maximaal €110,50, dit is 11 euro minder dan vorig jaar.

De zuiglammeren noteren ook stabiel met maximaal 110 euro voor de luxe dieren. Dit is 10 euro minder dan er vorig jaar bij de start van het zuiglammerseizoen is betaald.

Prognose: rammen onder druk

Of registreer je om te kunnen reageren.