Rundveehouderij

Achtergrond

Melkquotum 5 cent bij prijs op

De vraag naar koopmelk is de laatste week wat gestegen, het aanbod kan de vraag nog goed aan. De prijs is 5 cent gestegen, gemiddeld wordt er €7,95 per kilo vet betaald. Wat opvalt is dat de transacties van koopmelk groter zijn dan in voorgaande jaren. Melkveehouders die nu kopen lijken niet af te willen wachten wat het quotum dit jaar gaat doen en dekken zich nu in.

De handel in leasemelk is erg rustig. Het aanbod leasemelk is erg krap en de prijs is 5 cent gestegen en ligt rond de 4 euro per kilo vet. Verleasers willen niet minder dan 4 euro ontvangen voor hun melk. Dit betekent dat er wat meer dan 4 euro door de leaser betaald moet worden zodat er na aftrek van provisie 4 euro overblijft. Leasers willen echter niet meer dan 4 euro betalen en wachten af.

De verwachting is dat het de komende weken rustig blijft door het landwerk. Als de productie goed blijft kan de vraag daarna wat toenemen.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.