Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Koeien 5 cent duurder in Leeuwarden

De slachtkoeien zijn donderdagochtend 5 cent in prijs gestegen. Bij de aanvang van de markt in Leeuwarden hadden de kopers de intentie om de prijs wat te laten dalen.

Door het krappe aanbod verliep de handel echter vlot en kwam er juist wat bij de prijs op. Er werden maar 274 koeien aangeboden, 63 minder dan vorige week.

Slachterijen hebben het nog steeds moeilijk met de verkoop van het rundvlees en willen minder voor de koeien betalen. Omdat er toch wel wat slachthaken gevuld moeten blijven, zijn de slachterijen genoodzaakt om soms wat meer te betalen dan ze willen.

In totaal zijn er dit jaar 1.900 koeien minder aangeboden in Leeuwarden, dit komt neer op zo’n 90 dieren per week. De krappe aanvoer heeft niet alleen gevolgen voor de prijs van de koeien maar ook dat de opbrengsten voor de veemarkt terug lopen. Het marktgeld ligt ongeveer op 15 euro per koe, dit betekent dat er dit jaar 28.500 euro minder is binnengekomen op de rekening van de stichting.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • rients keulen

    wat is er bij ons al niet minder binnengekomen kosten hoger dan de baten?

Of registreer je om te kunnen reageren.