Rundveehouderij

Achtergrond 541 x bekeken

Grote aanvoer, gelijke prijzen

Ondanks de grote aanvoer zijn dinsdagochtend de prijzen van de schapen en lammeren in Leeuwarden gelijk gebleven. In totaal werden 1.609 dieren aangevoerd. Dit is net geen recordaanvoer, maar het is in de afgelopen jaren niet vaak voorgekomen dat er zoveel dieren zijn aangevoerd.

Opvallend is dat de aanvoer voor het grootste deel uit overblijvers bestaat. De lammeren van vorig jaar komen later op de markt dan gewoonlijk. Veel lammeren zijn door de koude winter en het natte voorjaar terug gevallen in bevleesdheid. Voordat deze overblijvers, vooral ramlammeren, rijp zijn voor de slacht zijn ze eerst bijgevoerd om weer wat vlees op de botten te krijgen.

De ooilammeren hebben wat minder te lijden gehad onder het koude weer en zijn daardoor beter van kwaliteit dan de rammen. De ooilammeren zijn dinsdag goed prijshoudend verkocht. De ramlammeren die zwaarder zijn dan 25 kilo zijn moeizaam te verkopen. De ramlammeren van 22 tot 25 kilo verkopen wel goed en de prijs had iets omhoog gekund.

De zuiglammeren zijn dinsdag redelijk vlot en voor gelijke prijzen verkocht. Ten opzichte van vorig jaar valt de prijs voor deze dieren wel wat tegen. Een luxe zuiglam kost maximaal 110 euro vorig jaar was dit 121 euro.

Handelaren hopen dat de aanvoer van de overblijvers snel terugloopt en dat er een prijsverhoging in zit.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.