Rundveehouderij

Achtergrond

Flinke aanvoer schapen Leeuwarden

Op de verplaatste schapenmarkt zijn maandag een mooi aantal schapen en lammeren aangevoerd. In totaal werden er 1.212 dieren aangevoerd, waarvan ruim 200 zuiglammeren op bestelling voor een Belgische afnemer.

De 200 zuiglammeren stegen iets in prijs en konden voor 90 tot 115 euro per stuk verkocht worden. De vraag vanuit België is ontstaan door de feestdagen. Door de feestdagen zijn er minder dieren vanuit Engeland geïmporteerd en moesten de Belgen uitwijken naar Leeuwarden. Uiteindelijk is eenderde van de dieren naar België verkocht, dit zorgde ervoor dat de prijs goed op niveau kon blijven.

De ooilammeren (overblijvers) zijn goed prijshoudend en wat vlotter verkocht dan vorige week. Ramlammeren rond de 25 kilo worden redelijk verkocht, maar exemplaren van boven de 30 kilo zijn moeizaam te verkopen. Door de strenge winter waarin de ramlammeren flink last van hebben gehad blijven de dieren nu langer op de wei. Dit resulteert in steeds meer ramlammeren van boven de 30 kilo.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.