Rundveehouderij

Achtergrond

Voorzichtige prijsdaling A-brok ingezet

De prijs van A-brok bereikte in februari een record van €26,60. In maart vond de eerste prijsdaling plaats, van 20 cent. Een grote prijsdaling zit er de komende maanden voorlopig niet in, meldt veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

De prijzen op de grondstoffenmarkten blijven tot de nieuwe graanoogsten goed onderbouwd. Het weer is op korte termijn de belangrijkste marktfactor, terwijl de grondstoffenmarkt voor rundveevoeders de komende drie maanden krap blijft. Een grotere voerprijsdaling is te verwachten vanaf de herfst, mits er dit jaar normale oogsten worden binnengehaald. De prognoses zijn niet onverdeeld positief, met veel soja, maar bijvoorbeeld minder tarwe in de VS. Voor de prijsvorming nu speelt de voorraadontwikkeling de hoofdrol. Er is geen schaarste. Wat de markt van rundveegrondstoffen betreft, kan ook het verloop van de dollarkoers naar beide kanten een belangrijke rol spelen.

Prognose: lichte prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.