Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeien 10 cent goedkoper

De slachtkoeien met uitzondering van de S- en U-kwaliteit koeien zijn dinsdagochtend in Bunnik 10 cent in prijs gedaald. De prijsdaling is het gevolg van een grotere aanvoer van slachtkoeien bij de slachterijen. Hierdoor kunnen de inkopers van de slachtrunderen het wat rustiger aan doen en kan de prijs, na weken proberen, omlaag.

Het aanbod van luxe koeien is wat krapper. Dinsdag waren er weinig luxe dieren in Bunnik waardoor de dieren goed verkocht werden. De luxe S- en U-kwaliteit koeien stegen daardoor 10 cent in prijs.

Tot en met week 12 zijn er 14 procent minder runderen geslacht dan vorig jaar. De aanvoer trekt echter wel wat aan als gevolg van het aflopen van het quotumjaar 2012/2013. In week 12 werden er 9.851 runderen geslacht. Naar verwachting zijn er vorige week voor het eerst in maanden weer meer dan 10.000 runderen geslacht.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht. Een luxere O-kwaliteit koe brengt maximaal €3,45 per kilo op. De aanvoer lag dinsdag lager dan normaal. In totaal werden er 89 runderen aangevoerd. Dit kwam door het verzetten van de markt van maandag naar dinsdag in verband met Pasen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.