Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsherstel slachtkoeien Leeuwarden

De prijs van de worstkoeien en O- en P-kwaliteit koeien is vanochtend als gevolg van een kleiner aanbod met 10 cent gestegen.

De notering van de veemarkt Leeuwarden staat hiermee weer op hetzelfde hoge niveau als twee weken geleden. In Duitsland is de prijs van de slachtkoeien in de afgelopen weken juist wat gedaald, toen donderdag de prijs in Leeuwarden steeg haakten veel van de Duitse kopers af. De koeien zijn daardoor op een aantal na binnen Nederland verkocht.

De rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen is vorige week gestegen en is voor het eerst in maanden weer boven de 10.000 slachtingen uitgekomen. Het ziet er nu echter naar uit dat de aanvoer weer een pas op de plaats maakt. Vandaag zijn er in Leeuwarden in totaal 343 runderen aangevoerd, vorige week waren dit er nog 420.

Wat de prijs de komende weken gaat doen is sterk afhankelijk van de aanvoer, een prijsdaling lijkt er in ieder geval niet meer in te zitten.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • koestal

    Boeren proberen zo veel mogelijk te melken,dus stoten niet veel af

Of registreer je om te kunnen reageren.