Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuka’s staat onder druk

De prijs van de in Purmerend verkochte nuchtere kalveren is dinsdagochtend iets gedaald. De handel verliep moeizaam en de kopers zijn duidelijk terughoudend.

Bij de aanvang van de markt was de inzet van de kopers dan ook om de prijs met 10 euro te laten dalen. Uiteindelijk daalde de prijs van de zware zwart- en roodbonte stierkalveren met zo’n 2 euro per stuk.

Oorzaak van de terughoudende houding van de kopers is de gestegen kostprijs voor het mesten van de kalveren. Dit is voornamelijk veroorzaakt door de prijsstijging van de melkpoeders. Integraties en opkopers willen dan ook minder voor de nuka’s betalen om de marges op een redelijk niveau te houden.

Normaal gesproken stijgt de prijs in deze periode van het jaar omdat de kalveren die nu opgezet worden in de juiste periode rijp zijn voor de slacht. Dat zal dit jaar door de tegenvallende marges bij de mesters wel eens anders kunnen zijn.

Prognose: prijs onder druk

Of registreer je om te kunnen reageren.