Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka’s rustig maar prijshoudend verkocht

De nuchtere kalveren zijn dinsdagochtend moeizaam prijshoudend verkocht. De handel verliep erg rustig en de aanvoer lag met 433 kalveren 44 lager dan vorige week.

Bij de aanvang van de markt zorgde de kleinere aanvoer voor een positieve stemming onder de verkopers, die hoopten wat meer voor de dieren te krijgen. De kopers van de kalveren deden het echter erg rustig aan waardoor de prijs bleef hangen. Bij een grotere aanvoer van de kalveren was de prijs waarschijnlijk wat gedaald.

De prijs van de nuchtere kalveren ligt ver beneden het prijsniveau van vorig jaar. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit kost nu maximaal 120 euro. Vorig jaar bracht eenzelfde kalf nog 145 euro op. De kalveren met 50 procent Belgisch Blauw zijn harder in prijs gedaald. Een 50 procent Belgisch Blauw stierkalf van extra kwaliteit koste vorig jaar nog 375 euro en nu nog maar 325 euro.

De kalveren die de komende weken verkocht worden zijn in de goede tijd rijp voor de slacht. De tendens voor de nuchtere kalveren blijft echter rustig. De prijs van het kalfsvlees is namelijk niet voldoende om te kosten te kunnen dekken. Mesters en integraties zijn daardoor voorzichtig met de inkoop van de kalveren.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.