Rundveehouderij

Achtergrond

Middenklasse 5 cent duurder in Bunnik

De prijs van de slachtkoeien in het middensegment is maandagochtend in Bunnik met 5 cent per kilo gestegen. Vorige week daalde de prijs nog met 10 cent per kilo. De slachterijprijs daalde vorige week echter met 5 cent per kilo waardoor er nu weer wat ruimte in zat om de prijs weer iets te verhogen.

 

De aanvoer van slachtrunderen steeg in week 13 maar lijkt nu weer te stagneren. Melkveehouders houden hun koeien langer vast dan gewoonlijk. De één in de hoop meer te kunnen melken nu er voorspellingen voor een goede melkprijs zijn gedaan, de ander vreest voor dierrechten en houd de stal het liefst zo vol mogelijk.

Toch zal de afvoer van melkkoeien een keer stijgen. Er is veel vee en koeien lopen al langer op het bedrijf dan gewoonlijk en die moeten een keer naar de slacht.

Voorlopig zal de aanvoer nog niet oplopen maar hoogstens stabiel blijven. De slachterijen zullen er alles aan doen om de prijs niet verder te laten stijgen. Gaat de aanvoer weer wat omhoog, kan de prijs wat gaan dalen.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit koe noteert maximaal €3,50. In totaal zijn er maandag 105 runderen aangevoerd.

Prognose: Stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.