Rundveehouderij

Achtergrond

Flinke aanvoer Bunnik

De aanvoer is in Bunnik voor het eerst sinds een jaar boven de 140 is uitgekomen: er werden in totaal 148 runderen aangevoerd. Hoewel de aanvoer flink groter was, werden de koeien toch nog goed verkocht en bleven de prijzen stabiel. De handel verliep wel wat rustiger dan de weken ervoor.

In totaal zijn er dit jaar 1.650 runderen aangevoerd in Bunnik dit is een daling van maar liefst  22 procent ten opzichte van vorig jaar.

De verkoop van het rundvlees verloopt nog steeds erg moeizaam, mede door het terugroepen van een grote hoeveelheid vlees dat vanaf 2011 geleverd is door vleesverwerker Willy Selten. Wat de precieze gevolgen zijn van de terugroepactie van het vlees is nog niet duidelijk.

De prijs van het Nederlandse rundvlees staat door de moeizame verkoop en lagere prijzen van rundvlees in de overige West-Europese landen onder druk. De verwachting is dat de uitbetaalprijs van de slachterijen deze week met zo’n 5 cent zal dalen. Vooral de wat zwaardere koeien, vanaf de O-kwaliteit, zullen in prijs dalen. De magere dieren kunnen in de komende weken weer aangeboden worden voor de vetweiderij en zullen daardoor wat minder beschikbaar zijn bij de slachterijen.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.