Rundveehouderij

Achtergrond

Blank kalfsvlees 10 cent in prijs gedaald

De verkoop van blank kalfsvlees verloopt erg rustig, eigenlijk te rustig. De teruggelopen vraag naar het vlees zorgt voor een prijsdaling van 10 cent per kilo.

Voor de mesters van de kalveren is dit opnieuw een tegenvaller. De prijs van de melkpoeder steeg vorige week flink waardoor de kostprijs fors gestegen is. Een verlaging van de opbrengstprijs komt dus op een erg slecht moment.

De vraag naar het kalfsvlees is in Frankrijk wat afgenomen maar de prijs kan zich daar nog wel handhaven. In Duitsland verloopt de handel stabiel.  In Italië wat één van de grote afzetmarkten is er nog geen herstel van de vraag te zien.

Het aanbod van blankvleeskalveren is echter vrij groot, het is nu wachten tot de vraag aantrekt zodat de balans weer terugkomt op de markt. Het is echter niet te voorspellen wanneer het sentiment beter zal gaan worden. Het aanbod van de kalveren zal niet snel afnemen en het aantrekken van de vraag kan door de economische crisis nog wel even op zich laten wachten.

Als gevolg van de moeizame afzet van het kalfsvlees zijn vorige week de prijzen van de Nederlandse en Duitse nuchtere kalveren gedaald. Verwachting is dat de prijs van de nuka’s onder druk blijft staan als gevolg van de prijsdaling van het kalfsvlees. De marges moeten toch ergens op behaald worden.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.