Rundveehouderij

Achtergrond

Vlottere handel in schapen en lammeren

De schapen en lammeren zijn dinsdagochtend vlot verkocht op de veemarkt in Leeuwarden. De aanvoer was groot, er werden in totaal 1.284 schapen en lammeren aangevoerd, 44 meer dan vorige week. Het aanbod slachtschapen was in verhouding klein en de vraag was goed.

De prijs van de schapen is dan ook weer op het oude niveau terug. Vorige week was er wat onduidelijkheid over de notering, de prijs bleef toen gelijk terwijl er een daling van 5 euro werd aangegeven. De prijs had toen verlaagd moeten worden naar maximaal €121,50 voor een eerste kwaliteit slachtschaap. Deze week is er weer 5 euro bij de prijs op en kost eenzelfde schaap weer €126,50.

Hoewel de aanvoer van ooilammeren in verhouding groot was, werden ze goed verkocht en kon de prijs uiteindelijk met 2 euro omhoog. Een zwaar ooilam kost nu maximaal 99 euro.

Ramlammeren werden ook vlotter verkocht en sommige koppeltjes ramlammeren werden wat duurder verkocht. De prijs paste echter nog prima binnen de notering en bleef daardoor stabiel.

De schapenhandelaren hopen dat het aanbod van lammeren binnenkort wat af gaat nemen zodat de prijs van de lammeren wat kan stijgen. De lammeren zijn namelijk in het najaar duur aangekocht en er wordt nu weinig tot niets verdiend aan de verkoop van de lammeren.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.