Rundveehouderij

Achtergrond

Temperatuursom

De temperatuursom is door het aanhoudend koude weer opnieuw nauwelijks gestegen. Ongeveer 10 graden over de hele week gerekend kwam erbij.

Hoewel op veel plaatsen de optimale temperatuursom nog niet is bereikt is het al zo laat in het jaar dat bemesting niet langer uitgesteld hoeft te worden. Zodra de temperaturen stijgen kan het grasland bemest worden met kunstmeststikstof. Dit is de laatste keer dit jaar dat NMI-Agro de temperatuursom heeft bepaald.
Op de website van het Nutriënten Management Instituut vindt u meer informatie. Op deze pagina is een link naar kaartjes waarin de actuele waarden per regio staan. Door er met de muis overheen te gaan kunt u eenvoudig zelf het optimale strooimoment voor uw bedrijf bepalen.

Temperatuursom

Of registreer je om te kunnen reageren.