Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:22 mrt 2013

Temperatuursom

De temperatuursom (T-som) is door het koude weer in de periode 14 tot en met 22 maart met slechts 2 à 3 graden per dag toegenomen.

In het noordoosten van het land is de totaalsom van de temperatuur plaatselijk nog niet eens meer dan 200. Langs de kuststrook is de T-som al opgelopen tot rond 280 met een maximale waarde van 287 in Hoek van Holland. Zodra de temperaturen oplopen, kan er kunstmeststikstof gestrooid worden op grasland. Gezien de weersvooruitzichten is dat zeker niet eerder dan in de tweede helft van de laatste week van maart. Veel veehouders stellen de bemesting mogelijk nog uit tot na Pasen.
Op de website van het Nutriënten Management Instituut vindt u meer informatie. Op deze pagina is een link naar kaartjes waarin de actuele waarden per regio staan. Door er met de muis overheen te gaan kunt u eenvoudig zelf het optimale strooimoment voor uw bedrijf bepalen.

Temperatuursom

Of registreer je om te kunnen reageren.