Rundveehouderij

Achtergrond 3313 x bekeken

Temperatuursom

De temperatuursom vertoonde in de periode van 7 tot en met 14 maart een flink verschil in vooruitgang. In het Noorden was er maar weinig progressie, er kwam slechts 5 tot 10 graden bij.

In Friesland, Groningen en Drenthe ligt de temperatuursom nu tussen 166 en 192 graden. In het Zuiden en Zuidwesten is 25 tot 30 graden bijgeschreven, omdat in die regio met name vorige week vrijdag en zaterdag redelijk hoge dagtemperaturen gemeten werden. De regio’s Eindhoven en Limburg boekten de meeste winst, maar de hoogste temperatuursom ligt langs de kust en in Zeeland. In deze regio’s is de temperatuursom voldoende om, als de omstandigheden het toelaten, in week 12 te starten met strooien van kunstmeststikstof op grasland.
Op de website van het Nutriënten Management Instituut vindt u meer informatie. Op deze pagina is een link naar kaartjes waarin de actuele waarden per regio staan. Door er met de muis overheen te gaan kunt u eenvoudig zelf het optimale strooimoment voor uw bedrijf bepalen.

Temperatuursom

Of registreer je om te kunnen reageren.